Erzsó szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 ek tej
  • 1 citrom

Krémhez:

  • 3 dl tejföl
  • 3 csapott ek finomliszt
  • 1 tojás
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 4 ek színes cukorka (tortadara)

Elkészítése:

A tojás sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a darált diót, amihez a sütőport hozzáadtuk.
Ezután a zsemlemorzsát, a tejet és a citrom reszelt héját. Ezeket jól összekeverjük, majd a keményre felvert tojásfehérjét beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.

A tejfölt, a lisztet és a tojást kikeverjük, sűrű krémet főzünk belőle. Közben a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük és a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk. Ezt a krémet a kihűlt tésztára kenjük.

A habtejszínt a habfixálóval felverjük, a krémre kenjük, színes tortadarával megszórjuk és szeleteljük.