Erdélyi mézes lapos krémes recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg méz
- 7 dkg porcukor
- 1 ek. tejföl
- 5 dkg margarin
- 7 dkg darált dió
- 1 kk szódabikarbóna
A lapok töltéséhez:
- 9 dl tejföl
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg darált dió
A bevonathoz:
- 15 dkg tejcsokoládé
- 5 dkg étcsokoládé
Továbbá:
- 23×38 cm-es tepsi
A tepsi kenéséhez:
- 1 ek margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 cipót formázunk belőle. Tepsi nagyságúra nyújtjuk és margarinnal lekent tepsi hátulján egyenként világosra sütjük.
A krém elkészítése:
A tejfölt a cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a darált diót. A kihűlt lapokat megtöltjük úgy, hogy a tetejére is kerüljön belőle. Hűtőben lehűtjük, hogy megdermedjen a krém.
A máz elkészítése:
A kétféle csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd a világosabb csokival bevonjuk a süteményt. Az étcsokoládét csíkokban csurgatjuk rá, majd fogpiszkálóval belefésüljük a csíkokat a tejcsokiba.
Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »