Erdélyi mézes lapos krémes recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg méz
- 7 dkg porcukor
- 1 ek. tejföl
- 5 dkg margarin
- 7 dkg darált dió
- 1 kk szódabikarbóna
A lapok töltéséhez:
- 9 dl tejföl
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg darált dió
A bevonathoz:
- 15 dkg tejcsokoládé
- 5 dkg étcsokoládé
Továbbá:
- 23×38 cm-es tepsi
A tepsi kenéséhez:
- 1 ek margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 cipót formázunk belőle. Tepsi nagyságúra nyújtjuk és margarinnal lekent tepsi hátulján egyenként világosra sütjük.
A krém elkészítése:
A tejfölt a cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a darált diót. A kihűlt lapokat megtöltjük úgy, hogy a tetejére is kerüljön belőle. Hűtőben lehűtjük, hogy megdermedjen a krém.
A máz elkészítése:
A kétféle csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd a világosabb csokival bevonjuk a süteményt. Az étcsokoládét csíkokban csurgatjuk rá, majd fogpiszkálóval belefésüljük a csíkokat a tejcsokiba.
Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.