Erdélyi mézes lapos krémes recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg méz
- 7 dkg porcukor
- 1 ek. tejföl
- 5 dkg margarin
- 7 dkg darált dió
- 1 kk szódabikarbóna
A lapok töltéséhez:
- 9 dl tejföl
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg darált dió
A bevonathoz:
- 15 dkg tejcsokoládé
- 5 dkg étcsokoládé
Továbbá:
- 23×38 cm-es tepsi
A tepsi kenéséhez:
- 1 ek margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 cipót formázunk belőle. Tepsi nagyságúra nyújtjuk és margarinnal lekent tepsi hátulján egyenként világosra sütjük.
A krém elkészítése:
A tejfölt a cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a darált diót. A kihűlt lapokat megtöltjük úgy, hogy a tetejére is kerüljön belőle. Hűtőben lehűtjük, hogy megdermedjen a krém.
A máz elkészítése:
A kétféle csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd a világosabb csokival bevonjuk a süteményt. Az étcsokoládét csíkokban csurgatjuk rá, majd fogpiszkálóval belefésüljük a csíkokat a tejcsokiba.
Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »