Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdélyi mézes lapos krémes recept

Erdélyi mézes lapos krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a tésztához:

    • 35 dkg finomliszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg méz
    • 7 dkg porcukor
    • 1 ek. tejföl
    • 5 dkg margarin
    • 7 dkg darált dió
    • 1 kk szódabikarbóna

    A lapok töltéséhez:

    • 9 dl tejföl
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg darált dió

    A bevonathoz:

    • 15 dkg tejcsokoládé
    • 5 dkg étcsokoládé

    Továbbá:

    • 23×38 cm-es tepsi

    A tepsi kenéséhez:

    • 1 ek margarin

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 cipót formázunk belőle. Tepsi nagyságúra nyújtjuk és margarinnal lekent tepsi hátulján egyenként világosra sütjük.

    A krém elkészítése:

    A tejfölt a cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a darált diót. A kihűlt lapokat megtöltjük úgy, hogy a tetejére is kerüljön belőle. Hűtőben lehűtjük, hogy megdermedjen a krém.

    A máz elkészítése:

    A kétféle csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd a világosabb csokival bevonjuk a süteményt. Az étcsokoládét csíkokban csurgatjuk rá, majd fogpiszkálóval belefésüljük a csíkokat a tejcsokiba.

    Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.

    Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá