Erdélyi mézes lapos krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:

  • 35 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 12 dkg méz
  • 7 dkg porcukor
  • 1 ek. tejföl
  • 5 dkg margarin
  • 7 dkg darált dió
  • 1 kk szódabikarbóna

A lapok töltéséhez:

  • 9 dl tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg darált dió

A bevonathoz:

  • 15 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg étcsokoládé

Továbbá:

  • 23×38 cm-es tepsi

A tepsi kenéséhez:

  • 1 ek margarin

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 cipót formázunk belőle. Tepsi nagyságúra nyújtjuk és margarinnal lekent tepsi hátulján egyenként világosra sütjük.

A krém elkészítése:

A tejfölt a cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a darált diót. A kihűlt lapokat megtöltjük úgy, hogy a tetejére is kerüljön belőle. Hűtőben lehűtjük, hogy megdermedjen a krém.

A máz elkészítése:

A kétféle csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd a világosabb csokival bevonjuk a süteményt. Az étcsokoládét csíkokban csurgatjuk rá, majd fogpiszkálóval belefésüljük a csíkokat a tejcsokiba.

Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.

Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept