Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdei gyümölcsös fánkocskák recept

Erdei gyümölcsös fánkocskák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg fagyasztott leveles tészta
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • 1 kis doboz eredei gyümölcs joghurt (de bármilyet használhatunk)
    • 10-15 dkg mascarpone
    • 1 ek reszelt citromhéj
    • 1 ek citromlé
    • 1 ek porcukor

    Elkészítése:

    A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. Egy kisebb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle. Minden második tészta korong közepét kiszúrjuk egy kisebb szaggatóval.

    Az egész korongok tetejét megkenjük felvert tojással és mindegyikre ráragasztunk egy lyukas tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 200 fokon aranybarnára sütjük.

    Kb. 15-20 perc. Amíg a fánkok hűlnek elkésíztjük a krémet. A mascarponét összekeverjük a joghurttal, porcukorral, reszelt citromhéjjal és citromlével.

    A kihűlt fánkokat megtöltjük a krémmel. Frissen a legfinomabb, ropogós tészta lágy töltelék

    Az erdei gyümölcsös fánkocskák kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 363 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 25 g
    Zsír: 26 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá