Epres-túrós szelet recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- ½ csomag sütőpor
A krémhez:
- 50 dkg krémes túró
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 citrom reszelt héja
- ½ citrom kifacsart leve
- 10 lap zselatin
- 6 ek víz
A díszítéshez:
- 50 dkg eper
- 3 csomag tortazselé
Elkészítése:
A piskótát a megszokott módon elkészítjük. A túrót kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a citrom levével és héjával. A 10 db zselatinlapot vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és melegítve feloldjuk a 6 ek. vízben. Elkeverjük 3-4 ek. túrós krémmel, majd a túró egészéhez adjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük és a túrós krémbe forgatjuk. A lapra kenjük a túrós tölteléket. Hűtőben pihentetjük 3-4 órán át.
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, a nagyobb szemeket félbe vágjuk és kirakjuk vele a tortánk tetejét. A tortazselét a csomagoláson leírtak alapján elkészítjük és az epret szépen bevonjuk vele. Hűtőben tartjuk, amíg a zselé megdermed. Ezután szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »