Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-túrós szelet recept

Epres-túrós szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek liszt
    • 4 ek cukor
    • ½ csomag sütőpor

    A krémhez:

    • 50 dkg krémes túró
    • 15 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 dl habtejszín
    • 1 citrom reszelt héja
    • ½ citrom kifacsart leve
    • 10 lap zselatin
    • 6 ek víz

    A díszítéshez:

    • 50 dkg eper
    • 3 csomag tortazselé

    Elkészítése:

    A piskótát a megszokott módon elkészítjük. A túrót kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a citrom levével és héjával. A 10 db zselatinlapot vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és melegítve feloldjuk a 6 ek. vízben. Elkeverjük 3-4 ek. túrós krémmel, majd a túró egészéhez adjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük és a túrós krémbe forgatjuk. A lapra kenjük a túrós tölteléket. Hűtőben pihentetjük 3-4 órán át.

    Az epret megmossuk, megtisztítjuk, a nagyobb szemeket félbe vágjuk és kirakjuk vele a tortánk tetejét. A tortazselét a csomagoláson leírtak alapján elkészítjük és az epret szépen bevonjuk vele. Hűtőben tartjuk, amíg a zselé megdermed. Ezután szeletelve kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá