Epres-túrós szelet recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- ½ csomag sütőpor
A krémhez:
- 50 dkg krémes túró
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 citrom reszelt héja
- ½ citrom kifacsart leve
- 10 lap zselatin
- 6 ek víz
A díszítéshez:
- 50 dkg eper
- 3 csomag tortazselé
Elkészítése:
A piskótát a megszokott módon elkészítjük. A túrót kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a citrom levével és héjával. A 10 db zselatinlapot vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és melegítve feloldjuk a 6 ek. vízben. Elkeverjük 3-4 ek. túrós krémmel, majd a túró egészéhez adjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük és a túrós krémbe forgatjuk. A lapra kenjük a túrós tölteléket. Hűtőben pihentetjük 3-4 órán át.
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, a nagyobb szemeket félbe vágjuk és kirakjuk vele a tortánk tetejét. A tortazselét a csomagoláson leírtak alapján elkészítjük és az epret szépen bevonjuk vele. Hűtőben tartjuk, amíg a zselé megdermed. Ezután szeletelve kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »