Epres-túrós szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Epres-túrós szelet

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • ½ csomag sütőpor

A krémhez:

  • 50 dkg krémes túró
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • ½ citrom kifacsart leve
  • 10 lap zselatin
  • 6 ek víz

A díszítéshez:

  • 50 dkg eper
  • 3 csomag tortazselé

Elkészítése:

A piskótát a megszokott módon elkészítjük. A túrót kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a citrom levével és héjával. A 10 db zselatinlapot vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és melegítve feloldjuk a 6 ek. vízben. Elkeverjük 3-4 ek. túrós krémmel, majd a túró egészéhez adjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük és a túrós krémbe forgatjuk. A lapra kenjük a túrós tölteléket. Hűtőben pihentetjük 3-4 órán át.

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, a nagyobb szemeket félbe vágjuk és kirakjuk vele a tortánk tetejét. A tortazselét a csomagoláson leírtak alapján elkészítjük és az epret szépen bevonjuk vele. Hűtőben tartjuk, amíg a zselé megdermed. Ezután szeletelve kínáljuk.