Epres-túrós süti recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 80 dkg rétesliszt
- 40 dkg margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
- 1 csipet só
Töltelék:
Elkészítése:
A tésztához a sütőporral és sóval elkevert lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd a tojássárgájával, kristálycukorral és tejjel összegyúrom.
A tésztát elfelezem. Az egyik felét tepsi méretűre (38 x 30 cm) nyújtom, és a tepsibe rakom.
A töltelékhez tojásfehérjékből kemény habot verek. Az epret alaposan megmosom, lecsepegtetem. A nagyobbakat félbevágom.
Összekeverem a többi hozzávalót, hozzáadom a felvert habot, és az epret. Óvatosan beleforgatom a krémbe, majd a tésztára kenem.
Kinyújtom a tészta másik felét, és befedem vele a tölteléket. A tetejét megkenem az elkevert tojással, villával pár helyen megszurkálom.
Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt megsütöm. Akkor jó, ha a teteje szép aranybarnára sül.
Tipp:
A süti szeletek méretétől függően kb. 70 db süti lesz.
Az epres-túrós süti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 13 g