Epres-túrós süti recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 80 dkg rétesliszt
- 40 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
- 1 csipet só
Töltelék:
Elkészítése:
A tésztához a sütőporral és sóval elkevert lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd a tojássárgájával, kristálycukorral és tejjel összegyúrom.
A tésztát elfelezem. Az egyik felét tepsi méretűre (38 x 30 cm) nyújtom, és a tepsibe rakom.
A töltelékhez tojásfehérjékből kemény habot verek. Az epret alaposan megmosom, lecsepegtetem. A nagyobbakat félbevágom.
Összekeverem a többi hozzávalót, hozzáadom a felvert habot, és az epret. Óvatosan beleforgatom a krémbe, majd a tésztára kenem.
Kinyújtom a tészta másik felét, és befedem vele a tölteléket. A tetejét megkenem az elkevert tojással, villával pár helyen megszurkálom.
Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt megsütöm. Akkor jó, ha a teteje szép aranybarnára sül.
Tipp:
A süti szeletek méretétől függően kb. 70 db süti lesz.
Az epres-túrós süti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

