Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres túrókocka recept

Epres túrókocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 1 nagy csipet só
    • 1 tk sütőpor
    • 10 dkg porcukor
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12,5 dkg margarin

    Töltelékhez:

    • 2 púpos ek búzadara
    • 40 dkg eper
    • 50 dkg túró
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 50 dkg tejföl
    • 2 púpos ek étkezési keményítő

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen egy közepes méretű (33*20 cm) tepsi méretére nyújtjuk.

    A tepsit kikenjük margarinnal, kilisztezzük és belefektetjük a kinyújtott tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme is a tepsi oldalán. Egy villával megszurkáljuk.

    Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Ha nagyobb szemek, kisebbre daraboljuk, és kicsit lecsepegtetjük.

    A töltelékhez a túrót áttörjük (én krumpli törőt használtam, de lehet mixer is) és hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a vaníliát, a keményítőt és a porcukrot. Jól összekeverjük.

    A tésztát megszórjuk egy evőkanál búzadarával, majd rászórjuk az epreket, végül meghintjük a maradék darával. Ráöntjük a túrós tölteléket.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 50 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni és nagyon szépen szeletelhető.

    Porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Más gyümölccsel is elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá