Epres túrókocka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
- 1 tk sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg margarin
Töltelékhez:
- 2 púpos ek búzadara
- 40 dkg eper
- 50 dkg túró
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 50 dkg tejföl
- 2 púpos ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen egy közepes méretű (33*20 cm) tepsi méretére nyújtjuk.
A tepsit kikenjük margarinnal, kilisztezzük és belefektetjük a kinyújtott tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme is a tepsi oldalán. Egy villával megszurkáljuk.
Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Ha nagyobb szemek, kisebbre daraboljuk, és kicsit lecsepegtetjük.
A töltelékhez a túrót áttörjük (én krumpli törőt használtam, de lehet mixer is) és hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a vaníliát, a keményítőt és a porcukrot. Jól összekeverjük.
A tésztát megszórjuk egy evőkanál búzadarával, majd rászórjuk az epreket, végül meghintjük a maradék darával. Ráöntjük a túrós tölteléket.
Előmelegített sütőben 180 fokon 50 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni és nagyon szépen szeletelhető.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Más gyümölccsel is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »