Epres túrókocka recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
- 1 tk sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 1 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg margarin
Töltelékhez:
- 2 púpos ek búzadara
- 40 dkg eper
- 50 dkg túró
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 50 dkg tejföl
- 2 púpos ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen egy közepes méretű (33*20 cm) tepsi méretére nyújtjuk.
A tepsit kikenjük margarinnal, kilisztezzük és belefektetjük a kinyújtott tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme is a tepsi oldalán. Egy villával megszurkáljuk.
Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Ha nagyobb szemek, kisebbre daraboljuk, és kicsit lecsepegtetjük.
A töltelékhez a túrót áttörjük (én krumpli törőt használtam, de lehet mixer is) és hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a vaníliát, a keményítőt és a porcukrot. Jól összekeverjük.
A tésztát megszórjuk egy evőkanál búzadarával, majd rászórjuk az epreket, végül meghintjük a maradék darával. Ráöntjük a túrós tölteléket.
Előmelegített sütőben 180 fokon 50 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni és nagyon szépen szeletelhető.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Más gyümölccsel is elkészíthető.