Epres túrókocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 nagy csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 nagyobb tojás
  • 12,5 dkg margarin

Töltelékhez:

  • 2 púpos ek búzadara
  • 40 dkg eper
  • 50 dkg túró
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 50 dkg tejföl
  • 2 púpos ek étkezési keményítő

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen egy közepes méretű (33*20 cm) tepsi méretére nyújtjuk.

A tepsit kikenjük margarinnal, kilisztezzük és belefektetjük a kinyújtott tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme is a tepsi oldalán. Egy villával megszurkáljuk.

Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Ha nagyobb szemek, kisebbre daraboljuk, és kicsit lecsepegtetjük.

A töltelékhez a túrót áttörjük (én krumpli törőt használtam, de lehet mixer is) és hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a vaníliát, a keményítőt és a porcukrot. Jól összekeverjük.

A tésztát megszórjuk egy evőkanál búzadarával, majd rászórjuk az epreket, végül meghintjük a maradék darával. Ráöntjük a túrós tölteléket.

Előmelegített sütőben 180 fokon 50 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni és nagyon szépen szeletelhető.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

Más gyümölccsel is elkészíthető.