Epres-tejfölös lepény recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 dkg finomliszt
- 5 dkg durum liszt
- 10 dkg dió darálva
- 6 dkg kókuszvirág cukor v. 10 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 1 tk sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- 35 dkg tejföl (nagy pohár)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek kókuszvirág cukor v. 4 ek cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 0,5 csomag vaníliás pudingpor
- 50 dkg eper
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból cipót gyúrunk, és fél órára hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután két sütőpapír között kinyújtjuk, és az alsó sütőpapírral együtt kisebb sütőformába (24 x 24 cm) helyezzük.
170°C-ra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük, majd rászórjuk a darabolt epret és a tölteléket. Visszatolva a sütőbe 180°C-on még kb. 30-35 percig sütjük.
A töltelékhez a felvert tojáshoz keverjük a tejfölt, a cukrot, a fahéjat, por alakban a pudingport, és a tésztán lévő eperre öntjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »