Epres-tejfölös lepény recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 dkg finomliszt
- 5 dkg durum liszt
- 10 dkg dió darálva
- 6 dkg kókuszvirág cukor v. 10 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 1 tk sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- 35 dkg tejföl (nagy pohár)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek kókuszvirág cukor v. 4 ek cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 0,5 csomag vaníliás pudingpor
- 50 dkg eper
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból cipót gyúrunk, és fél órára hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután két sütőpapír között kinyújtjuk, és az alsó sütőpapírral együtt kisebb sütőformába (24 x 24 cm) helyezzük.
170°C-ra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük, majd rászórjuk a darabolt epret és a tölteléket. Visszatolva a sütőbe 180°C-on még kb. 30-35 percig sütjük.
A töltelékhez a felvert tojáshoz keverjük a tejfölt, a cukrot, a fahéjat, por alakban a pudingport, és a tésztán lévő eperre öntjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »