Epres-tejfölös lepény recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 dkg finomliszt
- 5 dkg durum liszt
- 10 dkg dió darálva
- 6 dkg kókuszvirág cukor v. 10 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 1 tk sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- 35 dkg tejföl (nagy pohár)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek kókuszvirág cukor v. 4 ek cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 0,5 csomag vaníliás pudingpor
- 50 dkg eper
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból cipót gyúrunk, és fél órára hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután két sütőpapír között kinyújtjuk, és az alsó sütőpapírral együtt kisebb sütőformába (24 x 24 cm) helyezzük.
170°C-ra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük, majd rászórjuk a darabolt epret és a tölteléket. Visszatolva a sütőbe 180°C-on még kb. 30-35 percig sütjük.
A töltelékhez a felvert tojáshoz keverjük a tejfölt, a cukrot, a fahéjat, por alakban a pudingport, és a tésztán lévő eperre öntjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »