Epres-tejfölös lepény recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 dkg finomliszt
- 5 dkg durum liszt
- 10 dkg dió darálva
- 6 dkg kókuszvirág cukor v. 10 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 1 tk sütőpor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- 35 dkg tejföl (nagy pohár)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek kókuszvirág cukor v. 4 ek cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 0,5 csomag vaníliás pudingpor
- 50 dkg eper
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból cipót gyúrunk, és fél órára hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután két sütőpapír között kinyújtjuk, és az alsó sütőpapírral együtt kisebb sütőformába (24 x 24 cm) helyezzük.
170°C-ra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük, majd rászórjuk a darabolt epret és a tölteléket. Visszatolva a sütőbe 180°C-on még kb. 30-35 percig sütjük.
A töltelékhez a felvert tojáshoz keverjük a tejfölt, a cukrot, a fahéjat, por alakban a pudingport, és a tésztán lévő eperre öntjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.