Epres szelet recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg zsír (v. 15 dkg vaj)
- 5 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 ek tejföl
- reszelt citromhéj
- csipet só
Töltelék:
- 20 dkg eper
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 0,5 citrom leve
Díszítéshez:
- félbevágott eperszemek
- 1 csomag tortazselé (a tasakon lévő leírás szerint elkészítve)
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a zsírt (v. vajat), és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, keverjük hozzá a porcukrot, és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és a tejfölt. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (Ha túl száraz lenne a tészta, akkor még egy kevés tejfölt tehetünk hozzá.)
Az összegyúrt tésztát nyújtsuk ki, majd helyezzük egy 20 x 30 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe. (Én a sütőpapíron nyújtom ki, és azzal együtt emelem át a tepsibe.)
Előmelegített sütőbe tegyük be, majd közepes hőfokon (180 fok) 15 perc alatt süssük elő a tésztát. Ezután vegyük ki a sütőből, és hagyjuk egy kicsit hűlni, majd öntsük rá az epres tölteléket.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, és botmixerrel pépesítsük.
A pépesített epret tegyük bele egy tálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet, és kézi habverővel keverjük simára.
Ezután állandó keverés mellett öntsük hozzá a lisztet, majd szintén keverjük csomómentesre.
Az elősütött, és langyosra hűtött tészta tetejére öntsük rá a simára kevert tölteléket.
Ezután tegyük vissza a sütőbe, és közepes hőfokon 30-35 perc alatt süssük készre. (A sütési idő felénél takarjuk le sütőpapírral a tetejét, nehogy túlbarnuljon, esetleg megégjen a teteje.)
A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben félig kihűlni, majd helyezzük egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Ezután tegyük vissza a tepsibe, majd a sütemény tetejét rakjuk ki félbevágott eperszemekkel, és öntsük le tortazselével. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen megdermedni.
Tálalás előtt éles késsel szeleteljük fel úgy, hogy mindegyik szelet tetejére kerüljön eper.
Az epres szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 40 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »