Epres-rebarbarás pite recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 13 dkg finom liszt
- 13 dkg durum liszt
- 13 dkg graham liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kókuszvirág cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tejföl
- 4 ek kókuszreszelék (opcionális)
A töltelékhez:
- 50 dkg eper
- 50 dkg rebarbara
- 5 dkg kókuszvirág cukor v. 10 dkg cukor
- 1,5 dl víz
- 2 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, majd 0,5 órát hűtőszekrényben pihentetjük. A tésztát nyújtás előtt egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kevesebbet félrerakjuk díszítéshez.
Enyhén lisztezett munkalapon a nagyobbik tésztát kinyújtjuk, és egy 30 cm-es pitesütőbe terítjük.
Töltelék készítése:
1 dl vízben elkeverjük a cukrot, majd megpároljuk benne az apróra vágott epret és rebarbarát. A maradék vízzel csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, és az eperre öntjük, besűrítjük.
A tésztára szórjuk a kókusz reszeléket majd ráöntjük a tölteléket. A kisebb tésztából virág kiszúróval megmintázzuk a tetejét.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.rákerült az öntet is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.