Epres-rebarbarás pite recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 13 dkg finom liszt
- 13 dkg durum liszt
- 13 dkg graham liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kókuszvirág cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek tejföl
- 4 ek kókuszreszelék (opcionális)
A töltelékhez:
- 50 dkg eper
- 50 dkg rebarbara
- 5 dkg kókuszvirág cukor v. 10 dkg cukor
- 1,5 dl víz
- 2 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, majd 0,5 órát hűtőszekrényben pihentetjük. A tésztát nyújtás előtt egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kevesebbet félrerakjuk díszítéshez.
Enyhén lisztezett munkalapon a nagyobbik tésztát kinyújtjuk, és egy 30 cm-es pitesütőbe terítjük.
Töltelék készítése:
1 dl vízben elkeverjük a cukrot, majd megpároljuk benne az apróra vágott epret és rebarbarát. A maradék vízzel csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, és az eperre öntjük, besűrítjük.
A tésztára szórjuk a kókusz reszeléket majd ráöntjük a tölteléket. A kisebb tésztából virág kiszúróval megmintázzuk a tetejét.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.rákerült az öntet is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

