Epres-rebarbarás pite recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 13 dkg finom liszt
- 13 dkg durum liszt
- 13 dkg graham liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kókuszvirág cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tejföl
- 4 ek kókuszreszelék (opcionális)
A töltelékhez:
- 50 dkg eper
- 50 dkg rebarbara
- 5 dkg kókuszvirág cukor v. 10 dkg cukor
- 1,5 dl víz
- 2 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, majd 0,5 órát hűtőszekrényben pihentetjük. A tésztát nyújtás előtt egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kevesebbet félrerakjuk díszítéshez.
Enyhén lisztezett munkalapon a nagyobbik tésztát kinyújtjuk, és egy 30 cm-es pitesütőbe terítjük.
Töltelék készítése:
1 dl vízben elkeverjük a cukrot, majd megpároljuk benne az apróra vágott epret és rebarbarát. A maradék vízzel csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, és az eperre öntjük, besűrítjük.
A tésztára szórjuk a kókusz reszeléket majd ráöntjük a tölteléket. A kisebb tésztából virág kiszúróval megmintázzuk a tetejét.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.rákerült az öntet is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »