Epres-rebarbarás pite recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 13 dkg finom liszt
- 13 dkg durum liszt
- 13 dkg graham liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kókuszvirág cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tejföl
- 4 ek kókuszreszelék (opcionális)
A töltelékhez:
- 50 dkg eper
- 50 dkg rebarbara
- 5 dkg kókuszvirág cukor v. 10 dkg cukor
- 1,5 dl víz
- 2 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, majd 0,5 órát hűtőszekrényben pihentetjük. A tésztát nyújtás előtt egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kevesebbet félrerakjuk díszítéshez.
Enyhén lisztezett munkalapon a nagyobbik tésztát kinyújtjuk, és egy 30 cm-es pitesütőbe terítjük.
Töltelék készítése:
1 dl vízben elkeverjük a cukrot, majd megpároljuk benne az apróra vágott epret és rebarbarát. A maradék vízzel csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, és az eperre öntjük, besűrítjük.
A tésztára szórjuk a kókusz reszeléket majd ráöntjük a tölteléket. A kisebb tésztából virág kiszúróval megmintázzuk a tetejét.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.rákerült az öntet is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »