Epres pite recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 2 dl joghurt
- 1 citromból nyert citromhéj
- 2 ek citromlé
- 3 ek kókuszreszelék
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 30 dkg eper
Elkészítése:
Fehéredésig keverjük a tojásokat a porcukorral, amíg habos krém nem lesz belőle. Hozzáadjuk a joghurtot, a reszelt citromhéjat, a citromlevet, a kókuszreszeléket, az olajat, a vaníliás cukrot és a sütőporral elkevert lisztet.
Piteformát vajjal kikenünk, liszttel meghintjük, beleöntjük a tésztát, egyenletesen megszórjuk darabolt eperrel, és előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük.
Az epres pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »