Epres pite recept
Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg porcukor
- 2 dl joghurt
- 1 citromból nyert citromhéj
- 2 ek citromlé
- 3 ek kókuszreszelék
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 30 dkg eper
Elkészítése:
Fehéredésig keverjük a tojásokat a porcukorral, amíg habos krém nem lesz belőle. Hozzáadjuk a joghurtot, a reszelt citromhéjat, a citromlevet, a kókuszreszeléket, az olajat, a vaníliás cukrot és a sütőporral elkevert lisztet.
Piteformát vajjal kikenünk, liszttel meghintjük, beleöntjük a tésztát, egyenletesen megszórjuk darabolt eperrel, és előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük.
Az epres pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

