Epres pite recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 2 dl joghurt
- 1 citromból nyert citromhéj
- 2 ek citromlé
- 3 ek kókuszreszelék
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 30 dkg eper
Elkészítése:
Fehéredésig keverjük a tojásokat a porcukorral, amíg habos krém nem lesz belőle. Hozzáadjuk a joghurtot, a reszelt citromhéjat, a citromlevet, a kókuszreszeléket, az olajat, a vaníliás cukrot és a sütőporral elkevert lisztet.
Piteformát vajjal kikenünk, liszttel meghintjük, beleöntjük a tésztát, egyenletesen megszórjuk darabolt eperrel, és előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük.
Az epres pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »