Epres -mascarponés, tejszínes szelet recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl cukor
- csipet só
- 4 dl finomliszt
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 7 ek étolaj
Krémhez:
- 50 dkg eper/ lehet fagyasztott is/
- 25 dkg mascarpone
- 4 dl habtejszín
- 1 cs étkezési zselatin
- 3 cs vaníliás cukor
- 10-15 dkg porcukor /gyümölcscukorból ízlés szerint/
Tetejére:
- 1 cs színtelen tortazselé /elhagyható/
- pár szem eper
Elkészítése:
A tojások fehérjét a sóval felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját elkeverjük az olajjal, aztán hozzáadjuk a habhoz és addig keverjük, amíg a habbal elkeveredik, ehhez kanalanként óvatosan beleadagoljuk a szódabikarbónás lisztet.
A masszát a kivajazott és lisztezett 31*23 cm-es tepsibe simítjuk, amit sütőpapírral kibélelünk, majd 180 fokos, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 20 perc). A kész piskótát kihűtjük.
A krémet, ha friss eperből készítjük, akkor azt botmixerrel összetörjük, ha fagyasztott akkor először kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük. Én friss eperből készítettem, felét turmixoltam, a másik felét apróra daraboltam.
A mascarponét a cukorokkal összekeverjük, hozzáadjuk az összeturmixolt eperhez, majd hozzáadjuk a darabolttat is. Közben a tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk az epres krémbe.
A zselatint pici vízbe csomómentesre keverjük, majd a mikróban feloldjuk, kicsit hűtjük és hozzáadjuk a kész krémhez.
A piskótát 2 lapba vágjuk, az aljára kenjük a krém 3/4-ét, rátesszük a másik lapot és erre kenjük a maradékot. Eperrel ízlés szerint díszítjük.
A tortazselét a használati utasítás szerint elkészítjük és ráöntjük a sütemény tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »