Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres mandulás pite recept

Epres mandulás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 200 g liszt
    • 100 g cukor
    • 200 g tejföl (20 %-osat használtam)
    • 1/2 cs sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl olaj
    • csipet só
    • 400-500 g eper
    • 1 marék mandula

    Elkészítése:

    A lisztet a cukorral, sóval és a sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat, tejfölt és olajat. Az egészből egy sűrű masszát keverünk, majd a kivajazott, zsemlemorzsával meghintett, 27*18 cm-es tepsibe öntjük.

    Az epret megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk. Vastagon megszórjuk vele a tésztát, majd meghintjük mandulával. Előmelegített sütőben 180°C-on fél óra alatt készre sütjük.

    Tipp:

    Az olajat másodszor kifelejtettem, de egyáltalán nem hiányzott belőle, szóval hanyagolható. Az epret a végén meghintettem fahéjas cukorral. Tűpróbával ellenőrizzük hogy átsült-e rendesen a süti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá