Epres kókuszos-pudingos kocka (bögrés) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Mérőnek a 315 g-os poharat használhatunk.
- 1.5 pohár liszt (300 g)
- 1 tasak sütőpor (12 g)
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pohár cukor (200 g)
- 2 kis doboz kefír (350 g) vagy 1 nagy doboz(315g-os)
- 0,5 pohár olaj (1,5 dl)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek kókuszreszelék
- 1 csipet só
Pudingos foltok:
- 2 db kókusz(vagy tejszín) ízű pudingpor
- 8 dl tej
- 6 ek cukor
- pár csepp kókuszaroma(ha van)
- 4 ek kókuszreszelék
- 20 dkg eper(darabolva)
Tetejére:
- 3 dl habtejszín(cukrozott)
- 3-4 ek kókuszreszelék
- pár db eper(a díszítéshez)
- fél tábla étcsoki
- 2 tk olaj
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A cukrot elfelezünk felét a sárgájához adjuk,a felét a fehérjéhez teszünk, ezt jó kemény habbá verjük.
A sárgáját fehéredésig keverjük a másik fele cukorral, majd a tészta többi hozzávalóját is hozzáadjuk,ezt is jól kikeverjük.
Utána a fehérjehabot már csak kanállal óvatosan de alaposan beleforgatjuk a másik masszába.
Kipapírozott tepsibe simítjuk, majd foltokban rákanalazzuk a pudingos krémet és egyenletesen megszórjuk a feldarabolt eperrel.
A krémhez megfőzzük a pudingporokat a tejben, ízesítjük a többi hozzávalóval, jól elkeverjük majd kihűtjük.
Előmelegített sütőben 160 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt a tészta, a keményre felvert tejszínhabba belekeverjük a kókuszreszeléket, majd rákenjük, a sütemény tetejére. A félretett eprekkel díszítjük.
Az étcsokit mikróba felolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat, majd zacskóba töltjük,sarkát picit levágjuk, majd becsíkozzuk a tetejét.
Tipp:
Ez a süti a Kókuszos-foltos kocka epres változata.Nagyon finom süti, a kókusz és az eper nagyon passzol egymáshoz.