Hozzávalók:
Mérőnek a 315 g-os poharat használhatunk.
Pudingos foltok:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A cukrot elfelezünk felét a sárgájához adjuk,a felét a fehérjéhez teszünk, ezt jó kemény habbá verjük.
A sárgáját fehéredésig keverjük a másik fele cukorral, majd a tészta többi hozzávalóját is hozzáadjuk,ezt is jól kikeverjük.
Utána a fehérjehabot már csak kanállal óvatosan de alaposan beleforgatjuk a másik masszába.
Kipapírozott tepsibe simítjuk, majd foltokban rákanalazzuk a pudingos krémet és egyenletesen megszórjuk a feldarabolt eperrel.
A krémhez megfőzzük a pudingporokat a tejben, ízesítjük a többi hozzávalóval, jól elkeverjük majd kihűtjük.
Előmelegített sütőben 160 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt a tészta, a keményre felvert tejszínhabba belekeverjük a kókuszreszeléket, majd rákenjük, a sütemény tetejére. A félretett eprekkel díszítjük.
Az étcsokit mikróba felolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat, majd zacskóba töltjük,sarkát picit levágjuk, majd becsíkozzuk a tetejét.
Ez a süti a Kókuszos-foltos kocka epres változata.Nagyon finom süti, a kókusz és az eper nagyon passzol egymáshoz.