Epres kókuszos-pudingos kocka (bögrés)

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Epres kókuszos-pudingos kocka (bögrés)

Hozzávalók:

Mérőnek a 315 g-os poharat használhatunk.

  • 1.5 pohár liszt (300 g)
  • 1 tasak sütőpor (12 g)
  • 4 db tojás
  • 1 pohár cukor (200 g)
  • 2 kis doboz kefír (350 g) vagy 1 nagy doboz(315g-os)
  • 0,5 pohár olaj (1,5 dl)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek kókuszreszelék
  • 1 csipet só

Pudingos foltok:

  • 2 db kókusz(vagy tejszín) ízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 6 ek cukor
  • pár csepp kókuszaroma(ha van)
  • 4 ek kókuszreszelék
  • 20 dkg eper(darabolva)

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín(cukrozott)
  • 3-4 ek kókuszreszelék
  • pár db eper(a díszítéshez)
  • fél tábla étcsoki
  • 2 tk olaj

Elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk. A cukrot elfelezünk felét a sárgájához adjuk,a felét a fehérjéhez teszünk, ezt jó kemény habbá verjük.

A sárgáját fehéredésig keverjük a másik fele cukorral, majd a tészta többi hozzávalóját is hozzáadjuk,ezt is jól kikeverjük.

Utána a fehérjehabot már csak kanállal óvatosan de alaposan beleforgatjuk a másik masszába.

Kipapírozott tepsibe simítjuk, majd foltokban rákanalazzuk a pudingos krémet és egyenletesen megszórjuk a feldarabolt eperrel.

A krémhez megfőzzük a pudingporokat a tejben, ízesítjük a többi hozzávalóval, jól elkeverjük majd kihűtjük.

Előmelegített sütőben 160 fokon 25 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt a tészta, a keményre felvert tejszínhabba belekeverjük a kókuszreszeléket, majd rákenjük, a sütemény tetejére. A félretett eprekkel díszítjük.

Az étcsokit mikróba felolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat, majd zacskóba töltjük,sarkát picit levágjuk, majd becsíkozzuk a tetejét.

Tipp:

Ez a süti a Kókuszos-foltos kocka epres változata.Nagyon finom süti, a kókusz és az eper nagyon passzol egymáshoz.