Epres joghurtos szelet recept
Hozzávalók:
A sárga piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 evőkanál víz
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- késhegynyi szódabikarbóna
Kakaós piskótához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál víz
- 10 dkg porcukor
- 12,5 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
Krém :
- 5 dl tej
- 2 csomag tejszínes pudingpor
- 10 dkg cukor
- 25 dkg eper
- 5 dl epres joghurt
- 5dl tejszín +5 dkg porcukor
- 2 evőkanál zselatin
- 1,2 dl víz
Tetejére:
- 25 dkg eper
- 2 cs piros tortazselé
- 2,5 dl víz
Elkészítése:
A hozzávalókból a szokásos módon piskótát készítünk , mindkettőt 30X23-as tepsiben megsütjük. A sárgát, miután kihűlt keresztben félbevágjuk.
A krémhez először megfőzzük a pudingot. A pudingokat egy lábosban egy kevés tejjel kikeverjük, a többi tejet egy másik lábosban a cukorral felforraljuk és a pudingra öntjük, megvárjuk amíg felforr és besűrítjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a joghurtot és a felkockázott epret .
A zselatint, egy kevés vízzel megduzzasztjuk, folyóssá langyosítjuk, majd a joghurtos krémhez adjuk. A tejszínt a porcukorral habbá verjük, és azt is a krémhez adjuk .
Egy kevés krémet félreteszünk, a tetejére. Az egyik sárga lapra rákenjük a krém felét, rátesszük a barna lapot, újra krémet kenünk, rátesszük a sárga lapot. A tetejét vékonyan megkenjük a maradék krémmel.
Az epret felkockázzuk, a tetejére tesszük és zselatinnal bevonjuk.