Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres joghurtos szelet recept

Epres joghurtos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A sárga piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 evőkanál víz
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg liszt
    • késhegynyi szódabikarbóna

    Kakaós piskótához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál víz
    • 10 dkg porcukor
    • 12,5 dkg liszt
    • 2 evőkanál kakaópor

    Krém :

    • 5 dl tej
    • 2 csomag tejszínes pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 25 dkg eper
    • 5 dl epres joghurt
    • 5dl tejszín +5 dkg porcukor
    • 2 evőkanál zselatin
    • 1,2 dl víz

    Tetejére:

    • 25 dkg eper
    • 2 cs piros tortazselé
    • 2,5 dl víz

    Elkészítése:

    A hozzávalókból a szokásos módon piskótát készítünk , mindkettőt 30X23-as tepsiben megsütjük. A sárgát, miután kihűlt keresztben félbevágjuk.

    A krémhez először megfőzzük a pudingot. A pudingokat egy lábosban egy kevés tejjel kikeverjük, a többi tejet egy másik lábosban a cukorral felforraljuk és a pudingra öntjük, megvárjuk amíg felforr és besűrítjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a joghurtot és a felkockázott epret .

    A zselatint, egy kevés vízzel megduzzasztjuk, folyóssá langyosítjuk, majd a joghurtos krémhez adjuk. A tejszínt a porcukorral habbá verjük, és azt is a krémhez adjuk .

    Egy kevés krémet félreteszünk, a tetejére. Az egyik sárga lapra rákenjük a krém felét, rátesszük a barna lapot, újra krémet kenünk, rátesszük a sárga lapot. A tetejét vékonyan megkenjük a maradék krémmel.

    Az epret felkockázzuk, a tetejére tesszük és zselatinnal bevonjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá