Epres joghurtos szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A sárga piskótához:

  • 6 tojás
  • 12 evőkanál víz
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • késhegynyi szódabikarbóna

Kakaós piskótához:

  • 3 tojás
  • 6 evőkanál víz
  • 10 dkg porcukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor

Krém :

  • 5 dl tej
  • 2 csomag tejszínes pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg eper
  • 5 dl epres joghurt
  • 5dl tejszín +5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál zselatin
  • 1,2 dl víz

Tetejére:

  • 25 dkg eper
  • 2 cs piros tortazselé
  • 2,5 dl víz

Elkészítése:

A hozzávalókból a szokásos módon piskótát készítünk , mindkettőt 30X23-as tepsiben megsütjük. A sárgát, miután kihűlt keresztben félbevágjuk.

A krémhez először megfőzzük a pudingot. A pudingokat egy lábosban egy kevés tejjel kikeverjük, a többi tejet egy másik lábosban a cukorral felforraljuk és a pudingra öntjük, megvárjuk amíg felforr és besűrítjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a joghurtot és a felkockázott epret .

A zselatint, egy kevés vízzel megduzzasztjuk, folyóssá langyosítjuk, majd a joghurtos krémhez adjuk. A tejszínt a porcukorral habbá verjük, és azt is a krémhez adjuk .

Egy kevés krémet félreteszünk, a tetejére. Az egyik sárga lapra rákenjük a krém felét, rátesszük a barna lapot, újra krémet kenünk, rátesszük a sárga lapot. A tetejét vékonyan megkenjük a maradék krémmel.

Az epret felkockázzuk, a tetejére tesszük és zselatinnal bevonjuk.