Epres joghurtkocka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 1 dl napraforgó olaj
- 15 dkg finomliszt
- 0.5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 30 dkg eper
- 420 g joghurt
- 15 dkg cukor
- 20 g zselatin
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 5 ek eperlekvár
A mázhoz:
- 25 dkg cukor
- 1 dl víz
- 0.5 kk ecet
- 0.5 kávéskanál ételfesték (piros)
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
Tojásokat porcukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Jól kikeverjük és sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.
Amikor kihűlt 3 lapra vágjuk keresztbe.
A krém elkészítése:
Az epret felaprítjuk.
A joghurtot egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és zselatint és sűrűre kevergetés közben langyosra melegítjük, majd hagyjuk kihűlni amíg kicsit összeáll.
Tejszínt habfixálóval keményre verjük, és hűtőbe tesszük. Hozzáadagoljuk a joghurtos krémet és az epret.
A máz elkészítése:
Alapanyagokat összekeverjük a színező nélkül, felforraljuk és felfőzzük sűrű sziruppá, majd kihűtjük.
Hűlés után fehéredésig keverjük géppel és hozzáadjuk a színezőt.
Az alsó lapot megkenünk egy réteg krémmel, rátesszük a második lapot. Ezt megkenjük a lekvárral amire a maradék krémmel és rátesszük a harmadik krémet.
Tetejét bevonjuk kihűlt fondant-nal. Amikor megkötött szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »