Epres joghurtkocka recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 1 dl napraforgó olaj
- 15 dkg finomliszt
- 0.5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 30 dkg eper
- 420 g joghurt
- 15 dkg cukor
- 20 g zselatin
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 5 ek eperlekvár
A mázhoz:
- 25 dkg cukor
- 1 dl víz
- 0.5 kk ecet
- 0.5 kávéskanál ételfesték (piros)
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
Tojásokat porcukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Jól kikeverjük és sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.
Amikor kihűlt 3 lapra vágjuk keresztbe.
A krém elkészítése:
Az epret felaprítjuk.
A joghurtot egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és zselatint és sűrűre kevergetés közben langyosra melegítjük, majd hagyjuk kihűlni amíg kicsit összeáll.
Tejszínt habfixálóval keményre verjük, és hűtőbe tesszük. Hozzáadagoljuk a joghurtos krémet és az epret.
A máz elkészítése:
Alapanyagokat összekeverjük a színező nélkül, felforraljuk és felfőzzük sűrű sziruppá, majd kihűtjük.
Hűlés után fehéredésig keverjük géppel és hozzáadjuk a színezőt.
Az alsó lapot megkenünk egy réteg krémmel, rátesszük a második lapot. Ezt megkenjük a lekvárral amire a maradék krémmel és rátesszük a harmadik krémet.
Tetejét bevonjuk kihűlt fondant-nal. Amikor megkötött szeleteljük.