Epres-csokis muffin recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg csokoládé (a csomagban volt vegyesen étcsoki, fehércsoki és tejcsoki)
- 10 dkg vaj
- 20 dkg eper
- csipet só
- 1 dl tej
- 100 g joghurt
- 15 dkg cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Megmossuk és összedaraboljuk az epret.
A vajat felolvasztjuk és hagyjuk langyosra hűlni.
Összekeverjük a tejet, a joghurtot, a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat kézi habverővel, majd hozzákeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, sütőport és a sót. Csomómentesre keverjük, ezután belekeverjük fakanállal a csokikat és óvatosan a feldarabolt epret.
A tésztát a muffin formába töltjük és betesszük az előmelegített sütőbe. 10 percig sütöttem 200 fokon majd kb 15 percet 180 fokon,sütőnként ez az érték változhat.
Szilikon formám van nem kentem ki. 12 db lesz ebből az adagból.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.