Epres-csokis muffin recept

Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg csokoládé (a csomagban volt vegyesen étcsoki, fehércsoki és tejcsoki)
- 10 dkg vaj
- 20 dkg eper
- csipet só
- 1 dl tej
- 100 g joghurt
- 15 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Megmossuk és összedaraboljuk az epret.
A vajat felolvasztjuk és hagyjuk langyosra hűlni.
Összekeverjük a tejet, a joghurtot, a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat kézi habverővel, majd hozzákeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, sütőport és a sót. Csomómentesre keverjük, ezután belekeverjük fakanállal a csokikat és óvatosan a feldarabolt epret.
A tésztát a muffin formába töltjük és betesszük az előmelegített sütőbe. 10 percig sütöttem 200 fokon majd kb 15 percet 180 fokon,sütőnként ez az érték változhat.
Szilikon formám van nem kentem ki. 12 db lesz ebből az adagból.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »