Epres-csokis muffin recept
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg csokoládé (a csomagban volt vegyesen étcsoki, fehércsoki és tejcsoki)
- 10 dkg vaj
- 20 dkg eper
- csipet só
- 1 dl tej
- 100 g joghurt
- 15 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Megmossuk és összedaraboljuk az epret.
A vajat felolvasztjuk és hagyjuk langyosra hűlni.
Összekeverjük a tejet, a joghurtot, a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat kézi habverővel, majd hozzákeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, sütőport és a sót. Csomómentesre keverjük, ezután belekeverjük fakanállal a csokikat és óvatosan a feldarabolt epret.
A tésztát a muffin formába töltjük és betesszük az előmelegített sütőbe. 10 percig sütöttem 200 fokon majd kb 15 percet 180 fokon,sütőnként ez az érték változhat.
Szilikon formám van nem kentem ki. 12 db lesz ebből az adagból.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










