Epres-csokis muffin recept

Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg csokoládé (a csomagban volt vegyesen étcsoki, fehércsoki és tejcsoki)
- 10 dkg vaj
- 20 dkg eper
- csipet só
- 1 dl tej
- 100 g joghurt
- 15 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Megmossuk és összedaraboljuk az epret.
A vajat felolvasztjuk és hagyjuk langyosra hűlni.
Összekeverjük a tejet, a joghurtot, a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat kézi habverővel, majd hozzákeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, sütőport és a sót. Csomómentesre keverjük, ezután belekeverjük fakanállal a csokikat és óvatosan a feldarabolt epret.
A tésztát a muffin formába töltjük és betesszük az előmelegített sütőbe. 10 percig sütöttem 200 fokon majd kb 15 percet 180 fokon,sütőnként ez az érték változhat.
Szilikon formám van nem kentem ki. 12 db lesz ebből az adagból.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »