Egyszerű málnás pite recept

Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg olvasztott vaj/margarin
- 12,5 dkg krémsajt (vagy 1 kis doboz görög joghurt)
- 1 csésze málna (2 dl)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy 26 cm-es kerámia piteformát vékonyan kikenünk vajjal, és megszórjuk liszttel.
A málnát folyó víz alatt átmossuk, és konyhai papírtörlőn hagyjuk kicsit lecsepegni.
A lisztet egy tálba szórjuk, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót.
Egy másik tálban megolvasztjuk a vajat/margarint, majd a porcukorral és vaníliás cukorral simára keverjük. Hozzáadjuk egyesével a tojásokat, majd a krémsajtot (vagy a joghurtot) és a lisztes keveréket összeforgatjuk a tojásos résszel.
A masszát az előkészített formába simítjuk, a tetejére szórjuk a gyümölcsöt.
180 fokon alul-felülsütéssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Napokig szedegettük a folyamatosan beérő málnát. Ami nem fogyott el frissen, az egy tálkában várta sorsát a hűtőben. Ebből a kevés gyümölcsből készült el ez az egyszerű pite. Nem túl dekoratív, de nagyon finom. Olyan gyümölcsmentő sütemény. Volt fél doboz krémsajt a hűtőben, így azt is el tudtam használni. Máskor pedig egy kis doboz görög joghurt kerül bele.
Az egyszerű málnás pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »