Egyszerű málnás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg olvasztott vaj/margarin
  • 12,5 dkg krémsajt (vagy 1 kis doboz görög joghurt)
  • 1 csésze málna (2 dl)

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Egy 26 cm-es kerámia piteformát vékonyan kikenünk vajjal, és megszórjuk liszttel.
A málnát folyó víz alatt átmossuk, és konyhai papírtörlőn hagyjuk kicsit lecsepegni.

A lisztet egy tálba szórjuk, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót.

Egy másik tálban megolvasztjuk a vajat/margarint, majd a porcukorral és vaníliás cukorral simára keverjük. Hozzáadjuk egyesével a tojásokat, majd a krémsajtot (vagy a joghurtot) és a lisztes keveréket összeforgatjuk a tojásos résszel.

A masszát az előkészített formába simítjuk, a tetejére szórjuk a gyümölcsöt.

180 fokon alul-felülsütéssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

A formában hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

Napokig szedegettük a folyamatosan beérő málnát. Ami nem fogyott el frissen, az egy tálkában várta sorsát a hűtőben. Ebből a kevés gyümölcsből készült el ez az egyszerű pite. Nem túl dekoratív, de nagyon finom. Olyan gyümölcsmentő sütemény. Volt fél doboz krémsajt a hűtőben, így azt is el tudtam használni. Máskor pedig egy kis doboz görög joghurt kerül bele.