Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy 26 cm-es kerámia piteformát vékonyan kikenünk vajjal, és megszórjuk liszttel.
A málnát folyó víz alatt átmossuk, és konyhai papírtörlőn hagyjuk kicsit lecsepegni.
A lisztet egy tálba szórjuk, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót.
Egy másik tálban megolvasztjuk a vajat/margarint, majd a porcukorral és vaníliás cukorral simára keverjük. Hozzáadjuk egyesével a tojásokat, majd a krémsajtot (vagy a joghurtot) és a lisztes keveréket összeforgatjuk a tojásos résszel.
A masszát az előkészített formába simítjuk, a tetejére szórjuk a gyümölcsöt.
180 fokon alul-felülsütéssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Napokig szedegettük a folyamatosan beérő málnát. Ami nem fogyott el frissen, az egy tálkában várta sorsát a hűtőben. Ebből a kevés gyümölcsből készült el ez az egyszerű pite. Nem túl dekoratív, de nagyon finom. Olyan gyümölcsmentő sütemény. Volt fél doboz krémsajt a hűtőben, így azt is el tudtam használni. Máskor pedig egy kis doboz görög joghurt kerül bele.