Egyszerű linzer recept
Hozzávalók:
- 600 g finomliszt
- 400 g margarin
- 200 g porcukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- ízlés szerint vaníliaaroma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 csomag sütőpor
- lekvár
Elkészítése:
A lekvár kivételével az összes hozzávalót összekeverjük egy keverőtálban és alaposan összedolgozzuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve, lisztezett munkalapon 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kör alakú korongokat szaggatunk belőle. A felének a közepére lyukat szaggatunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 8-10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd lekvárral töltjük és porcukorral megszórva tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









