Egyszerű fahéjas sütemény recept

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
A tésztához:
- 26 dkg finomliszt
- 12 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 2 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 csomag sütőpor
A tetejére:
- 2 dkg olvasztott margarin
- 2-3 teáskanál fahéj
- 2-3 teáskanál porcukor
Elkészítése:
A margarint habosra keverjük a cukrokkal. Hozzákavarjuk egyenként a tojásokat, majd belekeverjük a tejet. Ezután beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet.
Egy kapcsos tortaformába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 170 fokon kb 40 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.
Ha a sütőből kivettük, a tetejét lekenjük olvasztott margarinnal és megszórjuk a cukros fahéjjal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »