Egyszerű fahéjas sütemény recept
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
A tésztához:
- 26 dkg finomliszt
- 12 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 2 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,5 csomag sütőpor
A tetejére:
- 2 dkg olvasztott margarin
- 2-3 teáskanál fahéj
- 2-3 teáskanál porcukor
Elkészítése:
A margarint habosra keverjük a cukrokkal. Hozzákavarjuk egyenként a tojásokat, majd belekeverjük a tejet. Ezután beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet.
Egy kapcsos tortaformába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 170 fokon kb 40 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.
Ha a sütőből kivettük, a tetejét lekenjük olvasztott margarinnal és megszórjuk a cukros fahéjjal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »









