Egyszerű fahéjas sütemény recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
A tésztához:
- 26 dkg finomliszt
- 12 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 2 dl tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 csomag sütőpor
A tetejére:
- 2 dkg olvasztott margarin
- 2-3 teáskanál fahéj
- 2-3 teáskanál porcukor
Elkészítése:
A margarint habosra keverjük a cukrokkal. Hozzákavarjuk egyenként a tojásokat, majd belekeverjük a tejet. Ezután beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet.
Egy kapcsos tortaformába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 170 fokon kb 40 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.
Ha a sütőből kivettük, a tetejét lekenjük olvasztott margarinnal és megszórjuk a cukros fahéjjal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.