Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű bejgli recept

Egyszerű bejgli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 2 rúd bejglihez:
    A tésztához:

    • 50 kg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 dl tej
    • 2 dkg élesztő
    • csipet só
    • reszelt ciromhéj ízlés szerint

    A töltelékhez:

    • 25 dkg darált dió
    • 25 dkg darált mák
    • 20 dkg kristálycukor
    • 2 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • reszelt ciromhéj ízlés szerint

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Elkészítése:

    A tésztához a langyos tejben feloldjuk a porcukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A lisztet tálba szitáljuk, a margarint felolvasztjuk. A liszthez először az élesztős tejet és a tojás sárgákat hozzá keverjük, majd a margarint, a csipet sót, illetve a reszelt citromhéjat. A tésztát jól összedolgozzuk: viszonylag kemény, rugalmas tésztát kell kapnunk. Meleg helyen pihentetjük, ameddig elkészítjük a töltelékeket.

    A darált diót és mákot külön tálba rakjuk, és összekeverjük 10–10 dkg kristálycukorral és 1-1 dl tejjel. A vaníliás cukrot szintén kétfelé osztjuk és a töltelékekhez keverjük. Ha szeretjük, keverhetünk hozzá mazsolát és reszelt citromhéjat is.

    A tésztát 2 részre osztjuk és gáztepsi méretű téglalapokat nyújtunk belőle. A tölteléket kb 1 cm vastagságban eloszlatjuk a tészta teljes felületén, majd óvatosan feltekerjük. A két rudat a tepsibe helyezzük, figyelve arra, hogy sütés közben még kelnek.

    A bejglik tetejét megkenjük az 1 tojás sárgájával, amihez 1 kanál tejet is keverhetünk, hogy még szebb színe legyen. 200 fokos sütőben kb 50 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá