Egy tojásos csodasüti recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
a bögre 2,5 dl-es
A tésztához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 bögre cukor
- fél bögre étolaj
- 1 bögre tej
- 1 bögre darált dió
- 1 bögre rétesliszt
- 1 csomg sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 6 dl tej
- 10 dkg cukor
- 2 csg vaníliás pudingpor
- 15 dkg vaj
A tetejére:
- 10 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
- 5 dkg csokiforgács
Elkészítése:
A tojást a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk apránként az olajat és a tejet is.
A lisztet, diót, sütőport összekeverjük, majd a tojásos masszához fokozatosan hozzáforgatjuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A krém készítés:
A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt a vajjal habosra keverjük és a kihűlt tésztára simítjuk.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk. A süteményt bevonjuk vele. Csokiforgáccsal díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »