Egészben sült alma recept
Hozzávalók:
- 1 cs hűtött leveles tészta (250 g, előre nyújtott)
- 4 db közepes alma
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 csapott kávéskanál örölt fahéj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (kenéshez)
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, egyenesre vágjuk az aljukat, hogy megálljanak, majd csumázóval kiszedjük a magházat.
A barna cukrot a fahéjjal egy tálban elkeverjük és beleforgatjuk az almákat. A hűtött, előre nyújtott leveles tésztát kiterítjük az asztalra és pizza szeletelővel 1 db 3 cm és 8 db 1,5 cm széles csíkokra vágjuk.
A 1,5 cm széles tészta csíkokkal alulról felfelé haladva, körbetekergetjük az almákat, a tetejükön kevés rést hagyunk.
Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. A megmaradt fahéjas cukrot belekanalazzuk az almák belsejébe. A 3 cm széles csíkból levél formákat vágunk ki, amelyeknek a széleit villa hegyével megnyomkodunk, erezetet mintázunk beléjük. A leveleket az alma tetejére helyezzük.
Ezután a tésztákat simára kevert tojás sárgájávalkörbekenjük. A bebugyolált almákat forró sütőbe helyezzük és közepes hőfokon szép barnára sütjük.