Egészben sült alma recept

Hozzávalók:
- 1 cs hűtött leveles tészta (250 g, előre nyújtott)
- 4 db közepes alma
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 csapott kávéskanál örölt fahéj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (kenéshez)
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, egyenesre vágjuk az aljukat, hogy megálljanak, majd csumázóval kiszedjük a magházat.
A barna cukrot a fahéjjal egy tálban elkeverjük és beleforgatjuk az almákat. A hűtött, előre nyújtott leveles tésztát kiterítjük az asztalra és pizza szeletelővel 1 db 3 cm és 8 db 1,5 cm széles csíkokra vágjuk.
A 1,5 cm széles tészta csíkokkal alulról felfelé haladva, körbetekergetjük az almákat, a tetejükön kevés rést hagyunk.
Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. A megmaradt fahéjas cukrot belekanalazzuk az almák belsejébe. A 3 cm széles csíkból levél formákat vágunk ki, amelyeknek a széleit villa hegyével megnyomkodunk, erezetet mintázunk beléjük. A leveleket az alma tetejére helyezzük.
Ezután a tésztákat simára kevert tojás sárgájávalkörbekenjük. A bebugyolált almákat forró sütőbe helyezzük és közepes hőfokon szép barnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »