Édes-savanyú birs szelet recept

Hozzávalók:
- 4 db közepes birs
- 5 deka margarin
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 kanál porcukor
- 4 kanál liszt
- 1 mokkás kanál fahéj 1 citrom leve csipet só fél csg sütőpor
Elkészítése:
A birset megmosom, megpucolom, majd almareszelőn lereszelem. Citrommal locsolom, hogy ne barnuljon meg. A tojások sárgáját a cukor felével és a fahéjjal habosra keverem, majd hozzáadom a margarint. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verem. A sárga masszába belekeverem a birset és a tojások habját, majd a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes méretű sütőlapon, 180 fokon, 15 percig sütöm. Kihűlés után felszeletelem. Nagyon finom sütemény.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »