Édes-savanyú birs szelet recept

Hozzávalók:
- 4 db közepes birs
- 5 deka margarin
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 kanál porcukor
- 4 kanál liszt
- 1 mokkás kanál fahéj 1 citrom leve csipet só fél csg sütőpor
Elkészítése:
A birset megmosom, megpucolom, majd almareszelőn lereszelem. Citrommal locsolom, hogy ne barnuljon meg. A tojások sárgáját a cukor felével és a fahéjjal habosra keverem, majd hozzáadom a margarint. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verem. A sárga masszába belekeverem a birset és a tojások habját, majd a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes méretű sütőlapon, 180 fokon, 15 percig sütöm. Kihűlés után felszeletelem. Nagyon finom sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »