Édes-savanyú birs szelet recept
Hozzávalók:
- 4 db közepes birs
- 5 deka margarin
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 kanál porcukor
- 4 kanál liszt
- 1 mokkás kanál fahéj 1 citrom leve csipet só fél csg sütőpor
Elkészítése:
A birset megmosom, megpucolom, majd almareszelőn lereszelem. Citrommal locsolom, hogy ne barnuljon meg. A tojások sárgáját a cukor felével és a fahéjjal habosra keverem, majd hozzáadom a margarint. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verem. A sárga masszába belekeverem a birset és a tojások habját, majd a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes méretű sütőlapon, 180 fokon, 15 percig sütöm. Kihűlés után felszeletelem. Nagyon finom sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

