Eclair fánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 2 dl víz
- 2 dl étolaj
- csipet só
- 1 tk porcukor
Krémhez:
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
- 15 dkg cukor
- 2 vaníliás cukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg cukor
- 5 dl habtejszín
Díszítéshez:
- 4-5 dkg csokoládé
- 1-2 dkg fehér csokoládé
Elkészítése: Elkészítése:
A vizet a sóval, olajjal, cukorral feltesszük forrni, majd apránként hozzákeverjük a lisztet addig, míg az edény falától el nem válik. Levesszük a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Aggig keverjük,míg szép fényes masszát kapunk.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (kettőre fért rá). A tészta masszát habzsákba tesszük és egyforma méretű csíkokat nyomunk a tepsire, egymástól kicsit messzebb.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük,egy hőálló edénybe vizet teszünk a tűzhely aljába. 220 fokon sütjük 20 percig, addig nem nyitjuk ki az ajtót, mert különben a fánk összeesik. 20 perc után 160 fokon sütjük addig, míg jó ropogós lesz.
Sütőből kivéve recés élű késsel ketté vágjuk.
A pudingport a cukrokkal, 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és felfőzzük. A tojásfehérjéket a 10 dkg cukorral keményre verjük és apránként a vaníliás krémbe dolgozzuk. Visszatesszük a tűzre és még 3-4 percig kézi botmixerrel simára keverjük, főzzük.
A krémet habzsákba töltjük és a fánkokat töltjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a krém tetejére, (úgy szintén habzsákba téve) nyomjuk.
A fánk tetejét rátesszük és olvasztott csokival díszítjük.