Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eclair fánk recept

Eclair fánk
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg liszt
    • 2 dl víz
    • 2 dl étolaj
    • csipet só
    • 1 tk porcukor

    Krémhez:

    • 3 cs vaníliás pudingpor
    • 9 dl tej
    • 15 dkg cukor
    • 2 vaníliás cukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg cukor
    • 5 dl habtejszín

    Díszítéshez:

    • 4-5 dkg csokoládé
    • 1-2 dkg fehér csokoládé

    Elkészítése: Elkészítése:

    A vizet a sóval, olajjal, cukorral feltesszük forrni, majd apránként hozzákeverjük a lisztet addig, míg az edény falától el nem válik. Levesszük a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Aggig keverjük,míg szép fényes masszát kapunk.

    Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (kettőre fért rá). A tészta masszát habzsákba tesszük és egyforma méretű csíkokat nyomunk a tepsire, egymástól kicsit messzebb.

    A sütőt 220 fokra előmelegítjük,egy hőálló edénybe vizet teszünk a tűzhely aljába. 220 fokon sütjük 20 percig, addig nem nyitjuk ki az ajtót, mert különben a fánk összeesik. 20 perc után 160 fokon sütjük addig, míg jó ropogós lesz.
    Sütőből kivéve recés élű késsel ketté vágjuk.

    A pudingport a cukrokkal, 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és felfőzzük. A tojásfehérjéket a 10 dkg cukorral keményre verjük és apránként a vaníliás krémbe dolgozzuk. Visszatesszük a tűzre és még 3-4 percig kézi botmixerrel simára keverjük, főzzük.

    A krémet habzsákba töltjük és a fánkokat töltjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a krém tetejére, (úgy szintén habzsákba téve) nyomjuk.

    A fánk tetejét rátesszük és olvasztott csokival díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá