Eclair fánk

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl víz
  • 2 dl étolaj
  • csipet só
  • 1 tk porcukor

Krémhez:

  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 6 tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl habtejszín

Díszítéshez:

  • 4-5 dkg csokoládé
  • 1-2 dkg fehér csokoládé

Elkészítése: Elkészítése:

A vizet a sóval, olajjal, cukorral feltesszük forrni, majd apránként hozzákeverjük a lisztet addig, míg az edény falától el nem válik. Levesszük a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Aggig keverjük,míg szép fényes masszát kapunk.

Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (kettőre fért rá). A tészta masszát habzsákba tesszük és egyforma méretű csíkokat nyomunk a tepsire, egymástól kicsit messzebb.

A sütőt 220 fokra előmelegítjük,egy hőálló edénybe vizet teszünk a tűzhely aljába. 220 fokon sütjük 20 percig, addig nem nyitjuk ki az ajtót, mert különben a fánk összeesik. 20 perc után 160 fokon sütjük addig, míg jó ropogós lesz.
Sütőből kivéve recés élű késsel ketté vágjuk.

A pudingport a cukrokkal, 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és felfőzzük. A tojásfehérjéket a 10 dkg cukorral keményre verjük és apránként a vaníliás krémbe dolgozzuk. Visszatesszük a tűzre és még 3-4 percig kézi botmixerrel simára keverjük, főzzük.

A krémet habzsákba töltjük és a fánkokat töltjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a krém tetejére, (úgy szintén habzsákba téve) nyomjuk.

A fánk tetejét rátesszük és olvasztott csokival díszítjük.