Eckler fánk recept

Hozzávalók:
- 2,5 dl víz
- 10 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- csipet só
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez
- 1 csomag 2 in 1 instant kávépor
- 5 dl édes habtejszín
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
A tetejére
- 3 ek barna cukor
- 1 ek citromlé
- 1 ek víz
Díszítésnek
- pörkölt manduladarabok
Elkészítése:
A vizet a vajjal, sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, és géppel jól kikeverjük sima tésztává. Habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsire hosszúkás, kétsoros csíkot nyomunk.
180 fokos sütőbe 25 percig sütjük. A sütőt ne nyissuk ki!
A töltelékhez a cukrot a tejjel feltesszük forrni, és a tejjel elkevert pudingport is beleöntjük. Sűrűsödésig főzzük. A tejszínt kemény habbá felverjük a kávéporral, de csak 2 dl legyen, mert a 3 dl maradékot, majd a krémre nyomjuk.
A kávékrémmel megtöltjük a félbevágott fánkokat, a tetejére tejszínhabot nyomunk, és rárakjuk a tészta tetejét.
A barna cukrot a citromlével, 1 ek vízzel feltesszük forrni. Akkor jó, ha már elpárolgott a víz, és karamellás lesz. Könnyen rá lehet folyatni a fánkok tetejére, és megszórni pirított manduladarabokkal.
Ebből a mennyiségből 8 db fánk lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »