Eckler fánk recept
Hozzávalók:
- 2,5 dl víz
- 10 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- csipet só
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez
- 1 csomag 2 in 1 instant kávépor
- 5 dl édes habtejszín
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
A tetejére
- 3 ek barna cukor
- 1 ek citromlé
- 1 ek víz
Díszítésnek
- pörkölt manduladarabok
Elkészítése:
A vizet a vajjal, sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, és géppel jól kikeverjük sima tésztává. Habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsire hosszúkás, kétsoros csíkot nyomunk.
180 fokos sütőbe 25 percig sütjük. A sütőt ne nyissuk ki!
A töltelékhez a cukrot a tejjel feltesszük forrni, és a tejjel elkevert pudingport is beleöntjük. Sűrűsödésig főzzük. A tejszínt kemény habbá felverjük a kávéporral, de csak 2 dl legyen, mert a 3 dl maradékot, majd a krémre nyomjuk.
A kávékrémmel megtöltjük a félbevágott fánkokat, a tetejére tejszínhabot nyomunk, és rárakjuk a tészta tetejét.
A barna cukrot a citromlével, 1 ek vízzel feltesszük forrni. Akkor jó, ha már elpárolgott a víz, és karamellás lesz. Könnyen rá lehet folyatni a fánkok tetejére, és megszórni pirított manduladarabokkal.
Ebből a mennyiségből 8 db fánk lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

