Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Duna hullám recept

Duna hullám
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 ek tej
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • kb. 70 dkg meggy

    Krémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 dl meggylé
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 20 dkg étcsokoládé
    • 5 dkg margarin

    Elkészítése:

    A tésztához a puha margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd a tojásfehérjék keményre felvert habját, végül a sütőporral elkevert lisztet.

    Megfelezzük a tésztát, a felét sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, a másik felébe teszünk kakaót és egy pici tejet, majd jól elkeverjük.

    A leszűrt meggyet elosztjuk a fehér tésztán, majd beborítjuk a kakaós tésztával.
    180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

    A pudingot megfőzzük a meggylével, majd hagyjuk kihűlni, de közben kevergessük.

    A margarint kihabosítjuk a porcukorral, és a kihűlt pudingot apránként hozzákeverjük folyamatosan kevergetve.

    A kihűlt tésztára rákenjük a krémet, majd bevonjuk a gőz fölött margarinnal felolvasztott csokoládéval.

    Villával hullámokat mintázunk a csokin, és hűtőbe tesszük.

    Tipp:

    Ha befőtt meggyből készítjük a sütit, annak a levéből készül a puding. Ha friss, vagy fagyasztott, akkor a magozott meggyet tegyük szűrőbe, tegyünk alá egy edényt, amibe lecsöpög a lé, majd ezt használjuk fel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá