Duna hullám recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek tej
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- kb. 70 dkg meggy
Krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl meggylé
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
A tésztához a puha margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd a tojásfehérjék keményre felvert habját, végül a sütőporral elkevert lisztet.
Megfelezzük a tésztát, a felét sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, a másik felébe teszünk kakaót és egy pici tejet, majd jól elkeverjük.
A leszűrt meggyet elosztjuk a fehér tésztán, majd beborítjuk a kakaós tésztával.
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A pudingot megfőzzük a meggylével, majd hagyjuk kihűlni, de közben kevergessük.
A margarint kihabosítjuk a porcukorral, és a kihűlt pudingot apránként hozzákeverjük folyamatosan kevergetve.
A kihűlt tésztára rákenjük a krémet, majd bevonjuk a gőz fölött margarinnal felolvasztott csokoládéval.
Villával hullámokat mintázunk a csokin, és hűtőbe tesszük.
Tipp:
Ha befőtt meggyből készítjük a sütit, annak a levéből készül a puding. Ha friss, vagy fagyasztott, akkor a magozott meggyet tegyük szűrőbe, tegyünk alá egy edényt, amibe lecsöpög a lé, majd ezt használjuk fel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »