Duna hullám

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Duna hullám

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 10 ek tej
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • kb. 70 dkg meggy

Krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl meggylé
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg margarin

Elkészítése:

A tésztához a puha margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd a tojásfehérjék keményre felvert habját, végül a sütőporral elkevert lisztet.

Megfelezzük a tésztát, a felét sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, a másik felébe teszünk kakaót és egy pici tejet, majd jól elkeverjük.

A leszűrt meggyet elosztjuk a fehér tésztán, majd beborítjuk a kakaós tésztával.
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A pudingot megfőzzük a meggylével, majd hagyjuk kihűlni, de közben kevergessük.

A margarint kihabosítjuk a porcukorral, és a kihűlt pudingot apránként hozzákeverjük folyamatosan kevergetve.

A kihűlt tésztára rákenjük a krémet, majd bevonjuk a gőz fölött margarinnal felolvasztott csokoládéval.

Villával hullámokat mintázunk a csokin, és hűtőbe tesszük.

Tipp:

Ha befőtt meggyből készítjük a sütit, annak a levéből készül a puding. Ha friss, vagy fagyasztott, akkor a magozott meggyet tegyük szűrőbe, tegyünk alá egy edényt, amibe lecsöpög a lé, majd ezt használjuk fel.