Drezdai kalács recept
Hozzávalók:
- 150 g mazsola
- 3 ml rum
- 50 dkg liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 20 dkg vaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- 20 dkg cukrozott kandírozott vegyes gyümölcs
- 0,5 tk őrölt fahéj
- 0,5 tk őrölt szegfűszeg
- 0,5 tk őrölt szerecsendió
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja
Díszítéshez:
- 7,5 dkg vaj
- 7,5 dkg porcukor
Elkészítése:
A mazsolát a rumba beáztatjuk. A tejet,porcukrot és az élesztőt egy tálba tesszük és elkeverjük. A cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk. A lisztbe keverjük a sót, a vajat felolvasztjuk. Amikor az élesztő felfutott,hozzáadjuk a tojást,olvasztott vajat,őrölt fűszereket,narancs és a citrom reszelt héját. Alaposan összekeverjük, majd a liszthez öntjük. A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd hozzátesszük a mazsolát és a gyümölcsöket. Ismét alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk és meleg helyen kétszeresére kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.Kelesztés után átmozgatjuk a tésztát majd 30 cm hosszú,elkeskenyedő végű rudat nyújtunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 15 percig kelesztjük. 170 fokon 50 percig sütjük. A kisült kalács tetejét még forrón lekenjük olvasztott vajjal és vastagon leporcukrozzuk. A teljesen kihűlt kalácsot fóliába csomagolva hűvös helyen tároljuk
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

