Drezdai kalács recept

Hozzávalók:
- 150 g mazsola
- 3 ml rum
- 50 dkg liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 20 dkg vaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 20 dkg cukrozott kandírozott vegyes gyümölcs
- 0,5 tk őrölt fahéj
- 0,5 tk őrölt szegfűszeg
- 0,5 tk őrölt szerecsendió
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja
Díszítéshez:
- 7,5 dkg vaj
- 7,5 dkg porcukor
Elkészítése:
A mazsolát a rumba beáztatjuk. A tejet,porcukrot és az élesztőt egy tálba tesszük és elkeverjük. A cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk. A lisztbe keverjük a sót, a vajat felolvasztjuk. Amikor az élesztő felfutott,hozzáadjuk a tojást,olvasztott vajat,őrölt fűszereket,narancs és a citrom reszelt héját. Alaposan összekeverjük, majd a liszthez öntjük. A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd hozzátesszük a mazsolát és a gyümölcsöket. Ismét alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk és meleg helyen kétszeresére kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.Kelesztés után átmozgatjuk a tésztát majd 30 cm hosszú,elkeskenyedő végű rudat nyújtunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 15 percig kelesztjük. 170 fokon 50 percig sütjük. A kisült kalács tetejét még forrón lekenjük olvasztott vajjal és vastagon leporcukrozzuk. A teljesen kihűlt kalácsot fóliába csomagolva hűvös helyen tároljuk
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »