Diós/mákos bejgli thang zhonggal recept

Hozzávalók:
- 25 g liszt (thang zhong)
- 125 ml tej (thang zhong)
- 300 g sima liszt (tészta)
Tészta:
- 300 g tönkölybúzaliszt (tészta
- 120 g vaj vagy margarin,
- 120 g sertészsír
- 4 ek cukor
- 1 csipet só
- 25 g élesztő
- 200 g tejföl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Töltelék:
- 300 g dió
- 300 g darált mák
- 300 g cukor
- 2 citrom reszelt héja
- 160 g mazsola
- 300 ml forró víz
Elkészítése:
Elkészítjük a thang zhongot: a tejben elkeverjük a lisztet, majd lassú tűzön 65 °C -os krémmé főzzük (akkor jó, ha az edény alján nyoma marad a keverésnek). Hagyjuk kihűlni. A tejfölben elkeverjük a szétmorzsolt élesztőt. Az átszitált sima lisztet és az átszitált tönkölybúza lisztet egy tálban összekeverjük a 4 evőkanál cukorral, a csipetnyi sóval, majd alaposan elmorzsoljuk benne a vajat/margarint és a sertészsírt. Ezek után hozzáadjuk a tojások sárgáját, valamint a tejföllel elkevert élesztőt és a kihűlt thang zhongot. Elkezdjük összegyúrni, ha nem áll össze a tészta, akkor adjunk hozzá egy kevés tejfölt, hogy egy könnyen gyúrható, nyújtható tésztát kapjunk.
Az így meggyúrt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, folpackba csomagoljuk és minimum 4 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak, illetve az élesztőnek legyen ideje kifejteni a hatását.
A darált diót a 150 g cukorral, a citrom reszelt héjával és a 80 g mazsolával összekeverjük és leforrázzuk a 150 ml forró vízzel. Fóliával letakarjuk és állni hagyjuk.
A darált mákot a 150 g cukorral, a citrom reszelt héjával és a 80 g mazsolával összekeverjük és leforrázzuk a 150 ml forró vízzel. Fóliával letakarjuk és állni hagyjuk.
A hűtőből egyenként vesszük elő a tésztákat és kisodorjuk, majd 2-2 megtöltünk diós és mákos töltelékkel. Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk a megtöltött bejgliket és lekenjük felvert tojással. Hagyjuk rászáradni a tojásos réteget, majd újból lekenjük tojással. Ezt a réteget is hagyjuk megszáradni, majd villával alaposan megszurkálva forró sütőbe téve 180 °C fokon 10 percet sütjük, majd a hőfokot levéve 150 °C fokra még 20-25 percet sütjük. A tepsiben hagyjuk alaposan kihűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »