Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
Elkészítjük a thang zhongot: a tejben elkeverjük a lisztet, majd lassú tűzön 65 °C -os krémmé főzzük (akkor jó, ha az edény alján nyoma marad a keverésnek). Hagyjuk kihűlni. A tejfölben elkeverjük a szétmorzsolt élesztőt. Az átszitált sima lisztet és az átszitált tönkölybúza lisztet egy tálban összekeverjük a 4 evőkanál cukorral, a csipetnyi sóval, majd alaposan elmorzsoljuk benne a vajat/margarint és a sertészsírt. Ezek után hozzáadjuk a tojások sárgáját, valamint a tejföllel elkevert élesztőt és a kihűlt thang zhongot. Elkezdjük összegyúrni, ha nem áll össze a tészta, akkor adjunk hozzá egy kevés tejfölt, hogy egy könnyen gyúrható, nyújtható tésztát kapjunk.
Az így meggyúrt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, folpackba csomagoljuk és minimum 4 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak, illetve az élesztőnek legyen ideje kifejteni a hatását.
A darált diót a 150 g cukorral, a citrom reszelt héjával és a 80 g mazsolával összekeverjük és leforrázzuk a 150 ml forró vízzel. Fóliával letakarjuk és állni hagyjuk.
A darált mákot a 150 g cukorral, a citrom reszelt héjával és a 80 g mazsolával összekeverjük és leforrázzuk a 150 ml forró vízzel. Fóliával letakarjuk és állni hagyjuk.
A hűtőből egyenként vesszük elő a tésztákat és kisodorjuk, majd 2-2 megtöltünk diós és mákos töltelékkel. Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk a megtöltött bejgliket és lekenjük felvert tojással. Hagyjuk rászáradni a tojásos réteget, majd újból lekenjük tojással. Ezt a réteget is hagyjuk megszáradni, majd villával alaposan megszurkálva forró sütőbe téve 180 °C fokon 10 percet sütjük, majd a hőfokot levéve 150 °C fokra még 20-25 percet sütjük. A tepsiben hagyjuk alaposan kihűlni.