Diós zserbó recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 30 dkg margarin
- 1 dl tej
- 1,5 dl élesztő
- 0,5 dl rum, vagy aroma
- 10 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 mk szódabikarbóna
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 40 dkg darált dió
- 40 dkg sárgabaracklekvár
- 30 dkg cukor
Egyéb hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a tészta lekenéséhez
Tetejére:
- 2 tábla étcsokoládé
- kevés vaj
Elkészítése:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A rumot is meglangyosítjuk, majd feloldjuk benne a cukrot. Az élesztős tejet a liszthez öntjük, majd a tojások sárgájával, a szódabikarbónával és egy csipet sóval tésztát gyúrunk. Letakarva 1 órára hűtőbe helyezzük.
A diót összekeverjük a lekvárral és a cukorral.
A tésztát három részre osztjuk és lisztezett deszkán, gáztepsi nagyságú lappá nyújtjuk.
Az egyiket lapot margarinnal kikent tepsibe fektetjük, majd a diókrém felét rásimítjuk, erre kerül a második tésztalap. A maradék diót rákenjük, majd a harmadik tésztával betakarjuk. Tojássárgával megkenjük, villával megszurkáljuk és egy kicsit pihentetjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
Amikor kihűlt a csokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk és rákenjük. Megvárjuk, amíg megdermed, majd szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »