Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós zserbó recept

Diós zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 30 dkg margarin
    • 1 dl tej
    • 1,5 dl élesztő
    • 0,5 dl rum, vagy aroma
    • 10 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 mk szódabikarbóna
    • csipetnyi só

    A töltelékhez:

    • 40 dkg darált dió
    • 40 dkg sárgabaracklekvár
    • 30 dkg cukor

    Egyéb hozzávalók:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a tészta lekenéséhez

    Tetejére:

    • 2 tábla étcsokoládé
    • kevés vaj

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A rumot is meglangyosítjuk, majd feloldjuk benne a cukrot. Az élesztős tejet a liszthez öntjük, majd a tojások sárgájával, a szódabikarbónával és egy csipet sóval tésztát gyúrunk. Letakarva 1 órára hűtőbe helyezzük.

    A diót összekeverjük a lekvárral és a cukorral.

    A tésztát három részre osztjuk és lisztezett deszkán, gáztepsi nagyságú lappá nyújtjuk.

    Az egyiket lapot margarinnal kikent tepsibe fektetjük, majd a diókrém felét rásimítjuk, erre kerül a második tésztalap. A maradék diót rákenjük, majd a harmadik tésztával betakarjuk. Tojássárgával megkenjük, villával megszurkáljuk és egy kicsit pihentetjük. Előmelegített sütőben megsütjük.

    Amikor kihűlt a csokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk és rákenjük. Megvárjuk, amíg megdermed, majd szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá