Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Egyéb hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítése:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A rumot is meglangyosítjuk, majd feloldjuk benne a cukrot. Az élesztős tejet a liszthez öntjük, majd a tojások sárgájával, a szódabikarbónával és egy csipet sóval tésztát gyúrunk. Letakarva 1 órára hűtőbe helyezzük.
A diót összekeverjük a lekvárral és a cukorral.
A tésztát három részre osztjuk és lisztezett deszkán, gáztepsi nagyságú lappá nyújtjuk.
Az egyiket lapot margarinnal kikent tepsibe fektetjük, majd a diókrém felét rásimítjuk, erre kerül a második tésztalap. A maradék diót rákenjük, majd a harmadik tésztával betakarjuk. Tojássárgával megkenjük, villával megszurkáljuk és egy kicsit pihentetjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
Amikor kihűlt a csokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk és rákenjük. Megvárjuk, amíg megdermed, majd szeleteljük.