Diós tetejű recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom héja (opcionális)
- 10 ek sárgabaracklekvár (másfajta pikáns lekvár is jó bele)
- 15 dkg szoba hőmérsékletű vaj
- 5 ek langyos víz
- 20 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 tk fahéj
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
Tetejére:
- kb. 10-15 dkg durvára tört dió
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük, belekeverjük a lekvárt, a vizet, a tojásokat, a sót, a reszelt citromhéjat, a fahéjt, végül az átszitál szódabikarbónás lisztet. Kivajazott 26 cm -es tortaformába öntjük a tésztát. Tetejére szórjuk a durvára tört diót. A tetejét még megszórhatjuk kristálycukorral (elhagyható). 180 fokon sütjük tűpróbáig.
Tipp:
Ez egy egyszerű, de annál finomabb süti recept. Ha házi lekvárunk van, elég belőle 5 ek, de akkor a vizet emeljük 10 evőkanálra. Viszont tehetünk bele csak lekvárt, és a vizet elhagyhatjuk. Mindenki ízlése szerint süsse meg :) A cukor mennyiséget is lehet változtatni, eredetileg 25 dkg ír a recept.
Egy volt osztálytársamtól Lindától kaptam a receptet, ő meg a Nagyitól, érdemes megsütni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »