Diós tetejű recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom héja (opcionális)
- 10 ek sárgabaracklekvár (másfajta pikáns lekvár is jó bele)
- 15 dkg szoba hőmérsékletű vaj
- 5 ek langyos víz
- 20 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 tk fahéj
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
Tetejére:
- kb. 10-15 dkg durvára tört dió
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük, belekeverjük a lekvárt, a vizet, a tojásokat, a sót, a reszelt citromhéjat, a fahéjt, végül az átszitál szódabikarbónás lisztet. Kivajazott 26 cm -es tortaformába öntjük a tésztát. Tetejére szórjuk a durvára tört diót. A tetejét még megszórhatjuk kristálycukorral (elhagyható). 180 fokon sütjük tűpróbáig.
Tipp:
Ez egy egyszerű, de annál finomabb süti recept. Ha házi lekvárunk van, elég belőle 5 ek, de akkor a vizet emeljük 10 evőkanálra. Viszont tehetünk bele csak lekvárt, és a vizet elhagyhatjuk. Mindenki ízlése szerint süsse meg :) A cukor mennyiséget is lehet változtatni, eredetileg 25 dkg ír a recept.
Egy volt osztálytársamtól Lindától kaptam a receptet, ő meg a Nagyitól, érdemes megsütni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »