Diós tetejű recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom héja (opcionális)
- 10 ek sárgabaracklekvár (másfajta pikáns lekvár is jó bele)
- 15 dkg szoba hőmérsékletű vaj
- 5 ek langyos víz
- 20 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 tk fahéj
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
Tetejére:
- kb. 10-15 dkg durvára tört dió
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük, belekeverjük a lekvárt, a vizet, a tojásokat, a sót, a reszelt citromhéjat, a fahéjt, végül az átszitál szódabikarbónás lisztet. Kivajazott 26 cm -es tortaformába öntjük a tésztát. Tetejére szórjuk a durvára tört diót. A tetejét még megszórhatjuk kristálycukorral (elhagyható). 180 fokon sütjük tűpróbáig.
Tipp:
Ez egy egyszerű, de annál finomabb süti recept. Ha házi lekvárunk van, elég belőle 5 ek, de akkor a vizet emeljük 10 evőkanálra. Viszont tehetünk bele csak lekvárt, és a vizet elhagyhatjuk. Mindenki ízlése szerint süsse meg :) A cukor mennyiséget is lehet változtatni, eredetileg 25 dkg ír a recept.
Egy volt osztálytársamtól Lindától kaptam a receptet, ő meg a Nagyitól, érdemes megsütni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »