Diós szelet recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 8 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- fél csomag sütőpor
- 1 ek tejföl
- reszelt citromhéj
- csipet só
Töltelék:
- 20 dkg dió
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- fahéj (ízlés szerint)
- reszelt citromhéj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- lekvár a tészta kenéséhez
Elkészítése:
A tésztának valókat jól összegyúrjuk, ha kemény akkor egy kis tejfölt adjunk még hozzá.
Sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe süssük elő a tésztát, majd kenjük meg jó vastagon lekvárral.
Közben a töltelékhez valókat a tojásfehérje kivételével összekeverjük. Felverjük a tojásfehérjét és óvatosan a diós masszához keverjük.
Az elősütött, lekvárral megkent tésztára simítsuk a diós tölteléket.
Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 15-percig süssük és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Tipp:
Tepsi méret: 20×30 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »