Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós szelet recept

Diós szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg zsír
    • 8 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • fél csomag sütőpor
    • 1 ek tejföl
    • reszelt citromhéj
    • csipet só

    Töltelék:

    • 20 dkg dió
    • 10 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • fahéj (ízlés szerint)
    • reszelt citromhéj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • lekvár a tészta kenéséhez

    Elkészítése:

    A tésztának valókat jól összegyúrjuk, ha kemény akkor egy kis tejfölt adjunk még hozzá.

    Sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe süssük elő a tésztát, majd kenjük meg jó vastagon lekvárral.

    Közben a töltelékhez valókat a tojásfehérje kivételével összekeverjük. Felverjük a tojásfehérjét és óvatosan a diós masszához keverjük.

    Az elősütött, lekvárral megkent tésztára simítsuk a diós tölteléket.

    Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 15-percig süssük és hagyjuk kihűlni.

    Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

    Tipp:

    Tepsi méret: 20×30 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá