Diós szelet recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 8 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- fél csomag sütőpor
- 1 ek tejföl
- reszelt citromhéj
- csipet só
Töltelék:
- 20 dkg dió
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- fahéj (ízlés szerint)
- reszelt citromhéj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- lekvár a tészta kenéséhez
Elkészítése:
A tésztának valókat jól összegyúrjuk, ha kemény akkor egy kis tejfölt adjunk még hozzá.
Sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe süssük elő a tésztát, majd kenjük meg jó vastagon lekvárral.
Közben a töltelékhez valókat a tojásfehérje kivételével összekeverjük. Felverjük a tojásfehérjét és óvatosan a diós masszához keverjük.
Az elősütött, lekvárral megkent tésztára simítsuk a diós tölteléket.
Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 15-percig süssük és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Tipp:
Tepsi méret: 20×30 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »