Diós szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 8 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 db tojás sárgája
  • fél csomag sütőpor
  • 1 ek tejföl
  • reszelt citromhéj
  • csipet só

Töltelék:

  • 20 dkg dió
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fahéj (ízlés szerint)
  • reszelt citromhéj
  • 2 tojás fehérje
  • lekvár a tészta kenéséhez

Elkészítése:

A tésztának valókat jól összegyúrjuk, ha kemény akkor egy kis tejfölt adjunk még hozzá.

Sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe süssük elő a tésztát, majd kenjük meg jó vastagon lekvárral.

Közben a töltelékhez valókat a tojásfehérje kivételével összekeverjük. Felverjük a tojásfehérjét és óvatosan a diós masszához keverjük.

Az elősütött, lekvárral megkent tésztára simítsuk a diós tölteléket.

Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 15-percig süssük és hagyjuk kihűlni.

Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Tipp:

Tepsi méret: 20×30 cm