Diós-répás tekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sárgarépa (2 kisebb, reszelve)
- 8 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 4 dkg darált dió
- 1/3-ad csomag sütőpor
Krém:
- 2 dkg étkezési keményítő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 2 dl hideg habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 5-6 szem sárgabarack
- 1 tábla tortabevonó
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a reszelt répával és a cukor felével elkeverjük. A lisztet a dióval és a sütőporral vegyítjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a répás részt, végül a lisztes keveréket is.
Egy 25*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát egyenletesen elkenjük benne, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a keményítőt a vaníliás cukorral, a tojás sárgájával, a cukorral és kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd a péppel besűrítjük. Lapos tálcára terítjük, hogy hamarabb meghűljön. A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a kihűlt krémbe forgatjuk.
A tésztáról lehúzzuk a papírt, a krémet egyenletesen elkenjük rajta. A megmosott, aprított barackot a krémre szórjuk, majd szorosan feltekerjük a tésztát. A csokoládét felolvasztjuk, és a tetejére csurgatjuk! 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni, utána szeletelhető.