Diós pite recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg margarin
- 7,5 dkg cukor
- 2 ek tejföl
- 1 ek rum
- reszelt citromhéj
- fél csomag sütőpor
Töltelék:
Elkészítése:
A lisztből a meglangyosított margarin és vaj, a cukor, tejföl, rum és a reszelt citromhéj hozzáadásával tésztát gyúrunk. 15-20 percig hűtőben pihentetjük.
Ezután két egyforma részre osztjuk, s liszttel meghintett gyúródeszkán mindkettőt tepsi nagyságúra (40 x 35) nyújtjuk.
A töltelékhez habosra keverjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a cukrot, reszelt citromhéjat, az őrölt fahéjat és darált diót. Ha ezeket jól összekevertük, óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot is.
Az egyik tésztát a tepsi aljára helyezzük. Rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a tészta másik felével. Lekenjük a felvert tojással, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben, 200 °C -on 30 percig sütjük
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »