Diós pite recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg margarin
- 7,5 dkg cukor
- 2 ek tejföl
- 1 ek rum
- reszelt citromhéj
- fél csomag sütőpor
Töltelék:
Elkészítése:
A lisztből a meglangyosított margarin és vaj, a cukor, tejföl, rum és a reszelt citromhéj hozzáadásával tésztát gyúrunk. 15-20 percig hűtőben pihentetjük.
Ezután két egyforma részre osztjuk, s liszttel meghintett gyúródeszkán mindkettőt tepsi nagyságúra (40 x 35) nyújtjuk.
A töltelékhez habosra keverjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a cukrot, reszelt citromhéjat, az őrölt fahéjat és darált diót. Ha ezeket jól összekevertük, óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot is.
Az egyik tésztát a tepsi aljára helyezzük. Rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a tészta másik felével. Lekenjük a felvert tojással, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben, 200 °C -on 30 percig sütjük
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »