Diós pite recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg margarin
- 7,5 dkg cukor
- 2 ek tejföl
- 1 ek rum
- reszelt citromhéj
- fél csomag sütőpor
Töltelék:
Elkészítése:
A lisztből a meglangyosított margarin és vaj, a cukor, tejföl, rum és a reszelt citromhéj hozzáadásával tésztát gyúrunk. 15-20 percig hűtőben pihentetjük.
Ezután két egyforma részre osztjuk, s liszttel meghintett gyúródeszkán mindkettőt tepsi nagyságúra (40 x 35) nyújtjuk.
A töltelékhez habosra keverjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a cukrot, reszelt citromhéjat, az őrölt fahéjat és darált diót. Ha ezeket jól összekevertük, óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot is.
Az egyik tésztát a tepsi aljára helyezzük. Rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a tészta másik felével. Lekenjük a felvert tojással, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben, 200 °C -on 30 percig sütjük
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

