Diós pite recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg margarin
- 7,5 dkg cukor
- 2 ek tejföl
- 1 ek rum
- reszelt citromhéj
- fél csomag sütőpor
Töltelék:
Elkészítése:
A lisztből a meglangyosított margarin és vaj, a cukor, tejföl, rum és a reszelt citromhéj hozzáadásával tésztát gyúrunk. 15-20 percig hűtőben pihentetjük.
Ezután két egyforma részre osztjuk, s liszttel meghintett gyúródeszkán mindkettőt tepsi nagyságúra (40 x 35) nyújtjuk.
A töltelékhez habosra keverjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a cukrot, reszelt citromhéjat, az őrölt fahéjat és darált diót. Ha ezeket jól összekevertük, óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot is.
Az egyik tésztát a tepsi aljára helyezzük. Rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a tészta másik felével. Lekenjük a felvert tojással, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben, 200 °C -on 30 percig sütjük
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »