Diós-narancsos sütemény recept
Hozzávalók 25×35 cm tepsihez:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg barna nádcukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 db közepes alma
- 10 dkg vaj
- 1 db közepes narancs
- 10 dkg durvára vágott dió
- 1/2 cs sütőpor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
Az almákat meghámozva, durvára reszeljük és kinyomjuk a levét.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat habosra keverjük a cukorral, vajjal, reszelt narancshéjjal, fahéjjal.
Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a reszelt almát. A narancsot meghámozzuk és a gerezdeket szétbontva hozzáadjuk a narancshúst is. Ha lazább szerkezetű tésztát szeretnénk, akkor a narancs levét nyomkodjuk ki, azt ne adjuk hozzá.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához. Vajjal kikent tepsibe öntjük és a tetejét bőven megszórjuk durvára vágott dióval. Előmelegített sütőben 190 fokon, 30-35 perc alatt megsütjük, majd miután kihűlt, kockára vágjuk és megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

