Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-narancsos sütemény recept

Diós-narancsos sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók 25×35 cm tepsihez:

    • 35 dkg liszt
    • 20 dkg barna nádcukor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 db közepes alma
    • 10 dkg vaj
    • 1 db közepes narancs
    • 10 dkg durvára vágott dió
    • 1/2 cs sütőpor
    • 1 teáskanál őrölt fahéj

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozva, durvára reszeljük és kinyomjuk a levét.

    A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat habosra keverjük a cukorral, vajjal, reszelt narancshéjjal, fahéjjal.

    Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a reszelt almát. A narancsot meghámozzuk és a gerezdeket szétbontva hozzáadjuk a narancshúst is. Ha lazább szerkezetű tésztát szeretnénk, akkor a narancs levét nyomkodjuk ki, azt ne adjuk hozzá.

    A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához. Vajjal kikent tepsibe öntjük és a tetejét bőven megszórjuk durvára vágott dióval. Előmelegített sütőben 190 fokon, 30-35 perc alatt megsütjük, majd miután kihűlt, kockára vágjuk és megszórjuk porcukorral.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá