Diós-narancsos sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók 25×35 cm tepsihez:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg barna nádcukor
  • 3 db tojás
  • 3 db közepes alma
  • 10 dkg vaj
  • 1 db közepes narancs
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítése:

Az almákat meghámozva, durvára reszeljük és kinyomjuk a levét.

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat habosra keverjük a cukorral, vajjal, reszelt narancshéjjal, fahéjjal.

Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a reszelt almát. A narancsot meghámozzuk és a gerezdeket szétbontva hozzáadjuk a narancshúst is. Ha lazább szerkezetű tésztát szeretnénk, akkor a narancs levét nyomkodjuk ki, azt ne adjuk hozzá.

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához. Vajjal kikent tepsibe öntjük és a tetejét bőven megszórjuk durvára vágott dióval. Előmelegített sütőben 190 fokon, 30-35 perc alatt megsütjük, majd miután kihűlt, kockára vágjuk és megszórjuk porcukorral.