Hozzávalók 25×35 cm tepsihez:
Elkészítése:
Az almákat meghámozva, durvára reszeljük és kinyomjuk a levét.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat habosra keverjük a cukorral, vajjal, reszelt narancshéjjal, fahéjjal.
Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a reszelt almát. A narancsot meghámozzuk és a gerezdeket szétbontva hozzáadjuk a narancshúst is. Ha lazább szerkezetű tésztát szeretnénk, akkor a narancs levét nyomkodjuk ki, azt ne adjuk hozzá.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához. Vajjal kikent tepsibe öntjük és a tetejét bőven megszórjuk durvára vágott dióval. Előmelegített sütőben 190 fokon, 30-35 perc alatt megsütjük, majd miután kihűlt, kockára vágjuk és megszórjuk porcukorral.