Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós mézes szelet recept

Diós mézes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek kristálycukor
    • 2 ek hideg méz
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 6 ek liszt
    • 6 ek dió

    Krém:

    • fél liter tej
    • 10 dkg margarin
    • 15 dkg kristálycukor
    • 1 cs puncspuding
    • 2 dl habtejszín

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése: Tojássárgáját cukorral és a hideg mézzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, lisztet és a diót, majd a felvert tojások fehérjének a habját óvatosan belekeverjük. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és kisütjük.

    Krém: Tejnek a felét feltesszük forrni. Másik felébe belekeverjük a pudingot. Amikor forr a tej, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pudingos tejet és megfőzzük. A vajat kikeverjük a cukorral, a kihűlt krémhez keverjük, majd a felvert tejszínhabot óvatosan belekeverjük.

    A kihűlt tésztára kenjük ezt a krémet. A tetejére vajat felolvasszuk a csokoládéval, és rákenjük a krémre, majd 2-3 óra múlva szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá