Diós-meggyes tekercs recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g porcukor
- 80 g darált dió
- 20 g holland kakaópor
Töltelék:
- 200 g meggylekvár
- 200 g dió (durvára vágva)
- 125 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor (vagy vanília aroma)
- 250 g túró
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzákeverjük kanalanként a dió-kakaó keveréket, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt sütőtepsiben (a nagyban), előremelegített sütőben sütjük (tűpróba).
A megsült tésztát még melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Közben elkészítjük a krémet: a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a túrót.
A tésztára kenjük a töltelék 2/3-át, lekenjük meggylekvárral, feltekerjük. A tekercset a maradék krémmel lekenjük, majd megszórjuk a durvára vágott dióval. 2 órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
Forrás: https://www.receptekaz.com
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.